“Steenbruggebrug moet er zo snel mogelijk komen”

Door Maaike De Vreese op 10 september 2023

N-VA Brugge reageert teleurgesteld op het beroep tegen de Steenbruggebrug. Nochtans kreeg de Vlaamse Waterweg eind juli groen licht van de Vlaamse overheid. “We moeten dringend een doorbraak realiseren in dit dossier. De originele studieopdracht om een nieuwe Steenbruggebrug te bouwen dateert reeds van 2014. De Vlaamse Waterweg heeft zijn plannen reeds gewijzigd na de bezwaren van het eerste openbaar onderzoek. Ik begrijp de bekommernissen, maar we moeten in het algemeen belang, voor de fietsveiligheid, vlotter verkeer en scheepvaart, echt vooruit in dit dossier. Ik roep daarom alle partners: van het Brugs stadsbestuur tot de Vlaamse Waterweg om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugs lijsttrekker Maaike De Vreese (N-VA).

Na het eerste openbaar onderzoek werden er 55 bezwaarschriften ingediend. De Vlaamse Waterweg diende daarom een wijzigingsverzoek in voor de aangevraagde vergunning. Zo werden er aanpassingen gedaan aan het kruispuntenontwerp van beide kruispunten en het buffer- en infiltratiecapaciteit. Zo wordt er een bijkomend buffer- en infiltratiebekken voorzien op de hoek van de Sint-Michielsestraat met de Gaston Roelandtsstraat. Daarnaast werden er ook enkele aanpassingen doorgevoerd om tegemoet te komen aan de negatieve adviezen en bepaalde bezwaren uit het eerste openbaar onderzoek. Nadat de Vlaamse Waterweg groen licht kreeg eind juli, werd er terug beroep aangetekend tegen de plannen.

“Dat de werken die de realisatie van de nieuwe Steenbruggebrug met zich meebrengen hinderlijk zullen zijn is evident. De veiligheid van de weggebruikers (voetganger, fietser en gemotoriseerd verkeer) moet ten allen tijde kunnen gegarandeerd worden. Daarom zijn flankerende maatregelen noodzakelijk: aangepaste signalisatie (ook ’s avonds en ’s nachts), een wegdek zonder noemenswaardige hindernissen voor alle weggebruikers en duidelijke informatie voor de omwonenden. De tijd is aangebroken om dit project tot een goed einde te brengen. Zo kunnen we gaan naar een vlottere verkeersdoorstroming en een verkeersveiliger Steenbrugge”, besluit N-VA-gemeenteraadslid Martine Bruggeman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is