Sint-Andreaslyceum in Brugge deelt haar infrastructuur

Door Maaike De Vreese op 3 januari 2023
Sint-Andreaslyceum in Brugge deelt haar infrastructuur

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 93.863 in Sint-Andreaslyceum zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “Veel lokale verenigingen in Vlaanderen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren”, zegt Weyts. “Ook in Brugge wordt er fors geïnvesteerd. Dankzij deze Vlaamse steun wordt de polyvalente ruimte van het Sint-Andrealyceum omgevormd tot een turnzaal. Op deze manier zullen onze inwoners in de toekomst ook kunnen sporten in deze Brugse school”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese (N-VA).

Er zijn in Vlaanderen best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Minister Weyts voorziet in totaal meer dan  € 3,2 miljoen om de infrastructuur van 31 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is