N-VA Brugge duidt lijsttrekker aan - Vlaams parlementslid Maaike De Vreese wil dat N-VA Brugge mee gaat besturen

Door Maaike De Vreese op 30 januari 2023
Maaike De Vreese, lijsttrekker Brugge

Vlaams parlementslid Maaike De Vreese voert in oktober volgend jaar de lijst van N-VA Brugge aan. De ambitieuze 38-jarige Brugse criminologe wil de gemeenteraadsverkiezingen winnen en vervolgens met N-VA de stad mee gaan besturen. “De voorbije jaren bleek al vaker dat wij de beste ideeën hebben voor onze stad, straks willen we die voorstellen zelf helpen uitvoeren. We gaan dat mogelijk maken met een sterke ploeg van jonge en van ervaren mensen en met een stevig programma.”

Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brugse afdeling op zaterdagavond 28 januari 2023, nadat het bestuur van N-VA Brugge enkele dagen eerder unaniem had beslist om Maaike de gemeenteraadslijst te laten aanvoeren. “Ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit vertrouwen kreeg. Ik ben ook zeer gemotiveerd omdat ik mij verzekerd weet van de steun van alle Brugse N-VA-raads- en bestuursleden. Met dit team gaan we voor de overwinning!”, zegt Maaike.

Voorzitter Joël Boussemaere glundert: “We trekken met een hechte, sterke ploeg naar de verkiezingen. De raadsleden Geert Van Tieghem, Nele Caus, Ilse Coopman, Martine Brugge en Pol Van Den Driessche zullen evenzeer een prominente en zichtbare plaats innemen op de lijst. Zij verdienen dat voor hun stevige en constructieve oppositiewerk, want N-VA is duidelijk de actiefste en sterkste partij in de Brugse gemeenteraad. Uiteraard zullen we ook plaats geven aan nieuwe, ook verrassende mensen. U verneemt daar later meer over. Tegelijk beginnen we met de opmaak van een gedurfd, creatief programma in het belang van alle Bruggelingen en om van Brugge een nog mooiere stad te maken. Van Asssebroek tot Zeebrugge.”

Kopvrouw Maaike behartigt als Vlaams parlementslid nu al veel Brugse belangen in Brussel. “Dagelijks pendel ik naar de hoofdstad en klop ik op allerlei regeringsdeuren en parlementsbanken voor economische kwesties, havendossiers, sociale aangelegenheden culturele vragen die Brugge aanbelangen. Tegelijk ijver ik voor extra middelen voor Brugse scholen, sportinstellingen en meer verkeersveiligheid. Ken Brugge oltied in men herte”, voegt zij er aan toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is