Minister Somers gaat in op mijn voorstel van social impact obligaties

Door Maaike De Vreese op 22 januari 2020

Het integratiebeleid kost geld en een euro kan je maar 1 keer uitgeven. We streven naar efficiëntie en excellentie ook bij de projecten rond integratie en inburgering. Daarom stel ik voor te werken met ‘sociale impact obligaties’: werken met privé-fondsen gekoppeld aan meetbare impact.

Wij staan voor een inclusief nationalisme. Iedereen die aan de regels voldoet en die deel wil zijn van onze gemeenschap is welkom. Inburgering en integratie van nieuwkomers is dan ook zeer belangrijk. Natuurlijk willen we dat dat beleid zo efficiënt mogelijk wordt georganiseerd. Daarom bepleitte ik in de commissie voor deze zogenaamde sociale impact obligaties.Daarbij gebruiken we prive- fondsen om innovatieve projecten te lanceren. Indien ze het resultaat halen dat ze beloven, dan betaalt de overheid een deel terug.

Ik ben zeer tevreden dat Minister Somers zal ingaan op mijn voorstel om ook in de sector van projecten Integratie en Inburgering aan de slag te gaan met sociale impact obligaties. We moeten inzetten op nieuwe en experimentele initiatieven maar daarbij streven naar meetbare impact, weten wat de effectieve impact is op het terrein. Door het aantrekken van privéfondsen om innovatieve projecten rond Integratie en Inburgering aan te trekken, zullen de initiatiefnemers bij positieve resultaten ook gemakkelijker naar schaalvergroting kunnen gaan dan wanneer ze louter afhankelijk zijn van overheidssubsidies!

Bekijk mijn tussenkomst via deze link

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is