Maaike De Vreese en Axel Ronse lanceren West-Vlaams mobilisatieplan

Door Maaike De Vreese op 17 februari 2023
100ste bedrijfsbezoek bij Golfkarton Soenen

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse bezochten samen vandaag voor de 100ste keer een West-Vlaams bedrijf. “Uit al onze bezoeken blijkt dat bedrijven door keihard te werken zijn blijven groeien ondanks de verschillende crisissen (Covid, Brexit, energiecrisis en de oorlog in Oekraïne). Het grootste struikelblok voor onze West-Vlaamse ondernemers is het chronische gebrek aan personeel. Daarom lanceren we het West-Vlaams mobilisatieplan”, aldus De Vreese en Ronse.

Met dit mobilisatieplan willen de parlementsleden de werkgelegenheid in West-Vlaanderen opkrikken. “We merken dat het op vandaag moeilijker is om iemand uit Wallonië tewerk te stellen in West-Vlaanderen dan iemand uit Frankrijk. Bedrijven richten steeds meer hun vizier op arbeidsmigranten buiten de EU. Wij pleiten vooral voor kordate maatregelen om mensen van hier te stimuleren om te werken”, aldus De Vreese en Ronse. “Daarom hebben wij vier concrete maatregelen uitgewerkt die extra mensen mobiliseren op de West-Vlaamse arbeidsmarkt.”

 

Mobilisatieplan

  1. Het tijdelijk fiscaal gunstig en mogelijk maken om meer overuren te presteren.
  2. Flexi-jobs in alle paritaire comités toelaten.
  3. Mensen op pensioen onbelast laten bijverdienen vanaf 65 jaar of na een carrière van 45 jaar.
  4. Een gigantische wervingscampagne gericht op niet uitkeringsgerechtigden die willen werken. Georganiseerd door alle West-Vlaamse steden en gemeenten.

De Vreese en Ronse trekken met dit plan naar Brussel en zullen op verschillende regeringsdeuren en parlementsbanken kloppen om dit te realiseren. “We blijven de West-Vlaamse belangen verdedigen en blijven luisteren naar onze ondernemers. Na die 100 bedrijfsbezoeken hebben we de smaak alvast te pakken, daarom kondigen vandaag aan om er nog eens 100 te bezoeken”, besluiten De Vreese en Ronse.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is