Maaike De Vreese en Axel Ronse bezoeken de West-Vlaamse agro-industrie

Door Maaike De Vreese op 27 juni 2020

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) gaan in de volgende etappe van hun ronde van West-Vlaanderen op bezoek bij bedrijven in de agro-industrie. “West-Vlaanderen heeft een bijzonder grote agro-industrie en die staat voor gigantische uitdagingen. Met de bezoeken willen we alle bezorgdheden van onze bedrijven capteren en vertalen in parlementair werk”, zeggen De Vreese en Ronse.

De Vreese en Ronse plannen bewust hun tweede bezoek bij één van de belangrijkste sectoren in West-Vlaanderen, namelijk de agro-industrie met onder andere een bezoek aan DV Fresh in Pittem-Egem.  DV Fresh is actief in het versnijden en verpakken van groenten. Daarnaast produceert het bedrijf ook kant en-klare maaltijden. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterk managementteam uitgebouwd, geïnvesteerd in een nieuwe fabriek om producten met een hoge toegevoegde waarde te creëren en heeft een eigen R&D-afdeling. De groentensnijderij exporteert ook naar Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Duitsland.


West-Vlaanderen is het centrum van de agro-industrie”, zeggen Ronse en De Vreese, “De land- en tuinbouwsector zorgen rechtstreeks en onrechtstreeks voor heel veel tewerkstelling in onze streek. Zo zijn er een pak West-Vlaamse familiale bedrijven die groenten telen voor de binnenlandse en buitenlandse markt. Zo is er een grote uitvoer van verse, versneden en verwerkte groenten. Export is uiterst belangrijk voor deze sector”, zegt Ronse. “Niet alleen de coronacrisis maar ook de Brexit zal onze voedselindustrie dan ook bijzonder hard treffen. Daarom willen we zeer kort op de bal spelen. Naast deze struikelblokken willen we weten hoe de sector de uitdagingen aangaat inzake R&D, loonkost, energie-efficiënte en seizoensarbeid”, zegt  De Vreese.
 

 “De West-Vlaamse economie heeft in het verleden bewezen bijzonder veerkrachtig te zijn. Met onze werkbezoeken willen we de agro-industrie een hart onder de riem steken en ze maximaal ondersteunen om onze economie te laten heropleven. Kortom, met onze 100 bezoeken gaan we voor de volle 100% voor economische welvaart in West-Vlaanderen” besluiten De Vreese en Ronse.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is