100 bedrijven, 100% West-Vlaanderen, voor 100% tewerkstelling

Door Maaike De Vreese op 19 juni 2020

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) geven nu vrijdag de aftrap van hun ronde van West-Vlaanderen. In kader van hun werkzaamheden, binnen de commissie economie van het Vlaams Parlement, plannen ze om maar liefst 100 West-Vlaamse kmo’s te bezoeken. “West-Vlaanderen staat voor gigantische uitdagingen. Met onze bezoeken willen we alle bezorgdheden van onze bedrijven capteren en vertalen in parlementair werk”, zeggen De Vreese en Ronse.


De Vreese en Ronse zetelen beiden in de commissie Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid in het Vlaams Parlement. Met deze bezoeken willen ze de vinger aan de pols te houden bij de ondernemers om de huidige en toekomstige economische uitdagingen in kaart te brengen. “Onze provincie staat voor bijzonder grote uitdagingen. Niet alleen de coronacrisis maar ook de huidige Brexit-onderhandelingen zorgen voor heel wat onzekerheid en ongerustheid bij onze ondernemers. Daarnaast is het zeer belangrijk dat we hen via parlementaire initiatieven kunnen ondersteunen, zodat Vlaanderen een sterke speler blijft in Europa en in de wereld. West-Vlaanderen moet en zal een sleutelrol blijven spelen in onze Vlaamse economie”, aldus De Vreese en Ronse.  Ze denken onder meer aan een plan om de mismatch op de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken, verlaging van de administratieve lasten en voldoende toegang tot kapitaal en cash voor ondernemers. “We moeten vandaag ook meer dan ooit inzetten op gerichte publieke investeringen in West-Vlaanderen. Dat kan een vliegwiel zetten op de economische relance.

 

Zeebrugge als economische motor

De Vreese en Ronse starten bewust hun ronde van West-Vlaanderen met een bezoek aan ICO en Middlegate Europe in de haven van Zeebrugge. ICO is het best bekend van de behandeling en opslag van nieuwe wagens en andere rollende goederen. Middlegate Europe is een Europese leider op het vlak van logistiek en transport.

“De haven van Zeebrugge is voor onze provincie én Vlaanderen een belangrijke toegangspoort tot de wereld voor de export en import van goederen”, zegt De Vreese, “Deze zorgt voor heel wat tewerkstelling in de regio. Daarom vinden wij het belangrijk dat we voeling hebben met de havenbedrijven en het werkveld om hun noden in kaart te brengen en dit mee te nemen in ons parlementair werk.”
 

“Dit is echter nog maar het startschot van onze ronde. Als parlementsleden willen we zoveel mogelijk sectoren bezoeken”, zegt Ronse. De volksvertegenwoordigers plannen alvast om bedrijven te bezoeken die actief zijn in de voedingsindustrie, textiel, metaal, agro-industrie, vlees- en visverwerking, toerisme, horeca, brouwerijen, elektronica, mechanica, … maar evengoed kleine zelfstandigen zoals de lokale bakker, slager en de bloemist …. “De West-Vlaamse economie heeft in het verleden bewezen bijzonder veerkrachtig te zijn. Met onze werkbezoeken willen we onze ondernemers een hart onder de riem steken en ze maximaal ondersteunen om onze economie te laten heropleven. Kortom, met onze 100 bezoeken gaan we voor de volle 100% voor economische welvaart in West-Vlaanderen” besluiten De Vreese en Ronse.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is