YOUCA-leerling op pad met Brugs parlementslid Maaike De Vreese

Door Maaike De Vreese op 17 oktober 2019

In kader van Youth for Change and Action (YOUCA) engageren meer dan 15 000 jongeren zich om één dag te gaan werken. Yaro Preem uit Blankenberge loopt een dag mee in het Vlaams Parlement met Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese uit Brugge. Met de YOUCA-dag verdienen de jongeren 55 euro ten voordele van projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. De bijdrage van Yaro gaat naar Trias in Guinee.

Deze morgen volgde Yaro een werkgroep mee rond asiel, migratie en integratie samen met volksvertegenwoordiger De Vreese. Op die werkgroep was ook ex-staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken aanwezig.  “Ik kreeg een exclusieve kijk achter de schermen bij N-VA en kon volgen hoe men wetsvoorstellen voorbereidt en standpuntbepaling doet rond gevoelige thema’s zoals migratie”, vertelt hij.

Zelf studeert hij als laatstejaarsleerling wiskunde-wetenschappen in het Sint-Jozef Sint-Pieterscollege in Blankenberge. Hij raakte geboeid door politiek via platformen van de media. Op de YOUCA-dag kreeg hij de kans om deze ervaring van dichtbij mee te maken. Na een rondleiding in het Vlaams Parlement volgt nog een conferentie in de Senaat over het 25-jarige bestaan van PAG-ASA, een centrum die zich bezighoudt met de hulpverlening aan slachtoffers van mensenhandel. “Het is een unieke en onvergetelijke politieke ervaring om mee te volgen hoe het er achter de schermen aan toe gaat dankzij de YOUCA-dag. Ik ben zeer onder de indruk”, aldus Yaro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is