Maaike De Vreese en Axel Ronse zetten vrijwilligers Dyzo in de bloemetjes

Door Maaike De Vreese op 5 december 2020, over deze onderwerpen: Economie, ondernemerschap en innovatie

Op zaterdag 5 december 2020  is het de Internationale dag van de Vrijwilliger. Op deze dag zetten Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) graag de vrijwilligers van Dyzo in de kijker. Dyzo is een vereniging die ondernemers in moeilijkheden ondersteunt. De parlementairen steken de vrijwilligers een hart onder de riem door samen met de medewerkers van Dyzo een 15-tal vrijwilligers in West- en Oost-Vlaanderen te bedanken met een geschenk bij hen thuis. “De coronacrisis hakt zwaar in op onze ondernemers. Bij velen staat het water aan de lippen. De vrijwilligers van Dyzo helpen ondernemers door advies op maat of door gewoon een luisterend oor te bieden in deze moeilijke tijden. De vrijwilligers verdienen daarom dubbel en dik om eens in de bloemetjes te worden gezet”, zeggen De Vreese en Ronse.

Dyzo is een vereniging zonder winstoogmerk die reeds 22 jaar actief is en ondernemers in moeilijkheden ondersteunt. Ze doen dit door begeleiding op maat aan ondernemers die het moeilijk hebben, een faillissement hebben ondergaan of willen herstarten. Dit doen ze door o.a. advies, begeleiding, opleiding en schuldhulpverlening. In 2019 ontving Dyzo ruim 3.200 hulpvragen. In 2020 zijn er op vandaag al ruim 2.600 vragen. “Deze begeleiding gebeurt door meer dan 40 vrijwilligers in Vlaanderen. Daarom willen we alle West- en Oost- Vlaamse vrijwilligers bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar”, zegt Ronse. “Door de coronacrisis hebben heel veel bedrijven het bijzonder moeilijk. Ondanks de vele steunmaatregelen van de overheden staat bij veel ondernemers het water aan de lippen en dreigen er heel wat faillissementen. Het is daarom zeer belangrijk dat deze ondernemers hulp kunnen krijgen bij het redden of ondersteunen van hun onderneming zodat men eventueel een doorstart kan maken”, vervolledigt De Vreese.

De Dyzo-vrijwilligers zijn ondernemers die zelf ervaring hebben met het vallen en opstaan bij het runnen van een onderneming. Ze hebben daardoor niet alleen heel wat kennis maar ook heel veel empathisch vermogen, want een ondernemer in moeilijkheden staat er helaas vaak alleen voor. “De Internationale dag van de Vrijwilliger is het ideale moment om alle vrijwilligers in West- en Oost-Vlaanderen te bedanken. Want zij werken dag en nacht achter de schermen en staan ondernemers bij in hun donkerste uren”, besluiten De Vreese en Ronse.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is