Maaike De Vreese en Axel Ronse leggen vinger aan de pols bij West-Vlaamse retailers

Door Maaike De Vreese op 4 juli 2020

Vlaams volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) gaan in de derde etappe van hun ronde van West-Vlaanderen langs bij de West-Vlaamse retailsector. De Vreese en Ronse: “Veel modewinkeliers hadden voorafgaand aan de Corona crisis al stock ingekocht, het is belangrijk om hier de vinger aan de pols te houden”

De Vreese en Ronse gaan in deze etappe langs bij het West-Vlaamse Brooklyn dat zijn maatschappelijke zetel heeft in Stasegem (Harelbeke). Brooklyn is een belangrijke Vlaamse speler in de kledingverkoop, in het bijzonder van merkkledij. Daarnaast brengen ze een bezoek aan het creatieve ‘Florale vormgeving’ in Kortrijk, een speciaalzaak in bloemen en boeketten.  “Net als heel veel andere sectoren hebben kledingzaken en bloemenspeciaalzaken het hard te verduren gekregen tijdens de lockdown”, beginnen Ronse en De Vreese. “Het West-Vlaamse Brooklyn heeft verschillende vestigingen in Vlaanderen. De kledingzaken hadden reeds hun lentecollectie aangekocht en blijven waarschijnlijk deels met hun voorraden zitten”, zegt Ronse.

“De bloemenzaken konden pas laat terug heropstarten. Dit zijn vaak éénmanszaken of familiale bedrijven die bijzonder hard zijn getroffen door het wegvallen van allerhande feesten zoals communies, huwelijken, jubilea, …. We beseffen zeer goed dat impact van de lockdown groot was voor deze de sector”, vult De Vreese aan, “Daarom willen we deze sector bezoeken om te kijken met welke uitdagingen deze winkels kampen.” Naast deze twee winkels willen De Vreese en Ronse nog langsgaan bij handelszaken in andere steden en gemeenten. “ Voor de gelegenheid schoof federaal volksvertegenwoordiger Yngvild Ingels ook aan op het bezoek”.

 “De retailers zijn het kloppend hart van onze West-Vlaamse steden en gemeenten. We moeten hen meer dan ooit ondersteunen. Kortom, met onze 100 bezoeken gaan we voor de volle 100% voor economische welvaart in West-Vlaanderen” besluiten De Vreese en Ronse.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is