Onze Brugse handelszaken en ondernemingen steunen in hun strijd tegen oneerlijke concurrentie

Door Maaike De Vreese op 16 januari 2020, over deze onderwerpen: 1/ Economie - investeringen - sociaal beleid, Economie, Economie, ondernemerschap en innovatie, Economie, werk, sociale economie, innovatie en wetenschapsbeleid

Brugs parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) tikt minister op de vingers: “Controles op barbershops moeten opgevoerd worden”

De recente controle van de Brugse politie op kapperszaken en barbershops haalde donderdag ook het Vlaams parlement. Maaike De Vreese (N-VA) bevroeg Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) over de wildgroei aan nieuwe zaken.

Uit de controles door de Brugse politie zaterdag jongstleden bleek immers dat heel wat van de gecontroleerde zaken niet in orde waren. De helft van de gecontroleerde zaken houdt zich niet aan de wetgeving. “Soms is de kwaliteit van de dienstverlening bedenkelijk. Dat zorgt voor oneerlijke concurrentie ten aanzien van de ondernemers die zich strikt houden aan de regelgeving en blijven investeren in een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dit fenomeen zien we niet enkel in Brugge, maar doet zich ook in andere steden en gemeenten voor”, zegt De Vreese. “De controles moeten opgetrokken worden”, vindt het Brugse parlementslid.

De minister antwoordde dat ze de betrokken sectoren zal uitnodigen om dit ten gronde te bespreken. Tot slot werkt het VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen) aan een bevraging bij de sectoren om de volledige situatie in beeld te brengen en te beschikken over objectief cijfermateriaal.

- Bart Huysentruyt

Link artikel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is